Crestinismul In 20 De Minute

 • Publicat pe Acum 12 Zile

  Atentie, Cad Mere!Atentie, Cad Mere!

  Durată: 23:13

  In acest episod o sa discutam despre crestinism. Avand in vedere ca suntem in tara crestina, sunt in lume peste 2 miliarde de crestini, cel putin pe hartie, numarul practicantilor nu este nicaieri in preajma acestei cifre... e posibil sa fie un episod mai util decat, sa ziem, Venus.
  De inteles, nu exista nici o sansa, nu ma mint, ca nu o sa fie urmaritori care o sa auda altceva decat ce am zis. Totusi, sunt egal de sigur ca vor fi mult mai multi care vor intelege, da din cap, si nu vor spune nimic in comentarii. Gandurile noastre merg spre ei :D Le multumim, eroi tacuti
  Explicatiile sunt succinte, sunt sigur ca o propozitie in plus ici colea ar fif acut si mai usor de inteles, insa si acele propozitii ar fi vazut ca utile cate o propozitie, si asa scrii o carte :D
  Steluta* - La fel cum Iuda nu a fost ales de IH, ci s-a ales, nici Matias nu a fost ales, astfel unii il considera pe Pavel, in urma drumului Damascului ca fiind apostolul 12. Nimic nu e simplu, scuze. Daca spuneam Matias, unii imi spuneau explicatia de mai sus...
  romemory.info/users/cT-Q7UFnIFuRMiAqUnfwNA.htmljoin
  Instagram @atentiecadmere
  Puteti sustine canalul prin Patreon - www.patreon.com/user?u=923357
  Pentru Contact
  Facebook - atentiecadmere.acm/
  Email atentiecadmere@gmail.com
  Clik mai jos pentru abonare , multumesc
  romemory.info

Gaming 96
Gaming 96

Am citit toată Biblia și am 10 ani

Acum 6 ore
Florin Mecic
Florin Mecic

Super fain...good job....continuă ceea ce faci ,ca faci bine👌🏿👌🏿👌🏿

Acum o Zi
mr. johnny
mr. johnny

Mă bucur că știți multe despre istoria creștină dar aș vrea să mai știți ceva Chiar există un Dumnezeu care a creat pământul asta și chiar a murit un Isus Hristos pentru tine da pentru tine gândește-te bine va veni ziua și ceasul când vei fi înaintea lui Isus și te va judeca ca deși ști despre el nu fecice vrea el și iei numele lui în Deșertăciune Dacă vrei sa ști măcar ceva cu adevărat din adevărata istorie creștină Pune-te și citeste Biblia vei ști mai multe și vei fi mai înțelept doar dacă o vei înțelege vezi istoria a creat creștinismul dar a fost înțeles altcumva de catolici chiar dacă Isus a murit pentru ei ei acorda importanță mai mare Fecioarei mariei vezi poate duce la un alt înțeles Scriptura dar dacă o vei cerceta o vei pricepe ca să ști și să afli adevarata religie

Acum 2 Zile
black light
black light

Îți mulțumesc am luat 10 la istorie doar ca am văzut videoclipul asta 🙃

Acum 2 Zile
hard bass
hard bass

Imi place ca l-ai asociat pe Mesia cu Kenobi din Star Wars, min 1:19

Acum 3 Zile
Antonio Mustata
Antonio Mustata

Ar fi o idee să faci un material despre ateism

Acum 4 Zile
Joey Zevy
Joey Zevy

si in 1054, Marea Schisma, nu s-a separat o ,,grupare,, cum ai zis tu , si anume Ortodocsii, ci atunci s-a format catolocismul, traditia ortodoxa este aceeasi cu cea acrestinilor originali, slujbele de liturghie si straiele preotilor sunt aceleasi din secolul 4 pana azi mai Alexutule :)))

Acum 4 Zile
Joey Zevy
Joey Zevy

Iar imparatul Constantin nu s-a convertit niciodata la crestinism, ci a fost botezat pe patul de moarte cand nici nu mai era coerent, pe langa asta in 313 la Milan nu a dat frau liber crestinismului asa cum sustine Biserica, ci a dat frau liber tuturor religiilor, adica sa fie cine vrea in orice religie, pentru a evita razboaiele civile si omuciderile religioase, totula fost o buna strategie politica. Doar de asta este Cel Mare :))))

Acum 4 Zile
Joey Zevy
Joey Zevy

Tin sa te corectez, ma exprim dogmatic si obiectiv , nu sunt RELIGIOS sau pupator de moaste.. Deci Dumnezeu este Unul impartit in 3, d-zeu tatal , d-zeu Fiul si d-zeu Sf Duhul , nu asa cum ai precizat tu ,,Dumnezeu Tatal, Isus Hristos si Sf duh, Isus este doar un om nascut in anul 0 insufletit de Dumnezeul Fiul cel care a ,,intrat,, in corpul lui isus, adica ,, in-trupare,, in tru.Astfel cand crestinii se exprima cu termenul Dumnezeu, se refera categoric la toti 3 care sunt Unul, mai inaite de timp ,, de veci,, Tatal Fiul ( sau d-zu Cuvantul, prine El graidn Tatal la afcerea lumii ,, sa fie lumina,, sa fie pamant etc )si Sf Duh.

Acum 4 Zile
Marii Manu
Marii Manu

Era un fel de "influenker" :)))

Acum 6 Zile
Juko Juko
Juko Juko

Salutare...De ce China,India nu sunt creștini????

Acum 6 Zile
S. Carmen
S. Carmen

Cum sa fii crestin si sa nu citesti Biblia? :)

Acum 6 Zile
S. Carmen
S. Carmen

Foarte tare video! Sper sa ajunga in trending. Bravo Alex!

Acum 6 Zile
Cosmin-Chan
Cosmin-Chan

Ceva despre Martorii lui Iehova?

Acum 6 Zile
soupflood
soupflood

Nu-i de mirare că se bea de Paște și de Crăciun (și de toate celelalte sărbători) - creștinismul și religia in general sunt foarte plictisitoare.

Acum 6 Zile
Nicu Luca
Nicu Luca

Adevărată credință restul sunt iluzii

Acum 6 Zile
gicu etco
gicu etco

IMERI BIZANIN?????

Acum 7 Zile
Ioana Gabriela Capatina
Ioana Gabriela Capatina

Super interesant filmulețul de azi 👍Abia astept următoarele filmulete pe acest subiect 😃

Acum 7 Zile
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Bun

Acum 7 Zile
dany mary
dany mary

moise a zis sa urasti dusmani. Domnul a zis sa iubesti dusmanii si cine uraste este ucigas asa se vede cine este crestin,calea adevarul si viata este cuvintul,INPARATUL INPARATILOR...

Acum 7 Zile
Sams J330
Sams J330

Biserica penticostala

Acum 7 Zile
Reiter Albert
Reiter Albert

Isus Hristos va veni ca judecător, că sa despartă pe cei rai de cei buni! Sa despartă pe cei neprihăniți de cei păcătoși! Conform Matei cap.25

Acum 7 Zile
alwayslate
alwayslate

Calvinist, dar sceptic. Loving the series!

Acum 7 Zile
Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen

Fa si despre zeii

Acum 8 Zile
Timo Zsehew
Timo Zsehew

Ai deschis cutia pandorei?

Acum 8 Zile
CRISTIAN MARIUS
CRISTIAN MARIUS

Sunt ortodox practicant,teolog si psiholog!

Acum 8 Zile
Jmtsu Ionut
Jmtsu Ionut

Salut, ce părere ai despre botez?

Acum 9 Zile
vaidasigan lucian
vaidasigan lucian

Românie creștina dar se calcă lumea in picioare sa pupe moaște

Acum 9 Zile
Lucian Mihaila
Lucian Mihaila

Citind comentariile îmi dau seama că toți vor să spună ceva dar în realitate nimeni nu spune nimic. Acum poate te întrebi, de ce nimic? Ei bine, gândește-te că nimeni nu e dispus să renunțe la premisele cu care a intrat în discuție pentru că lucrul acesta ar trăda pseudo-identitatea lui. Toți oamenii au o imagine de sine care e dictată de alții iar acea imagine e mereu incorectă. Dorim să rămânem "true to ourselves", cum ar spune englezul dar ne lovim de un zid: cine decide cine suntem noi ca oameni? Când imaginea noastră de sine nu e în acord cu realitatea, unde găsim acel autentic? Cred că abia atunci când vom fi onești față de sine și ne vom da seama cât de limitați suntem în raport cu ceea ce vedem în jurul nostru, vom face un pas înainte spre a scăpa de personajele pe care le jucăm în această piesă de teatru în care ne aflăm spre regretul unora și spre amuzamentul altora.

Acum 9 Zile
Dragnea desen gri ca în închisoare
Dragnea desen gri ca în închisoare

Așa e ,ție ți se potrivește mâncatul de măr,dar doar unul în fiecare episod,să nu mănânci mai multe

Acum 9 Zile
Ioanid Radul
Ioanid Radul

Ar fi misto sa faci și un clip despre religia veche a geto dacilor, respectiv zalmoxianism

Acum 9 Zile
Ioanid Radul
Ioanid Radul

Yay, Iudaismul in 20 de minute 💙

Acum 9 Zile
Florin Bazdragan
Florin Bazdragan

Ai zis ca la un moment dat în clip ca au început sa apară diferențe în interiorul bisericii catolice și la 1054 s-a separat de ea biserica ortodoxa. Dar nu e adevărat. Înainte de 1054 nu erau catolici, nici ortodocși. Religia se numea creștinism și atât. De la 1054 s-au format catolicii și ortodocșii. E adevărat ca au început sa apară diferențe de înainte. Și dacă te gândești bine catolicii s-au desprins practic. Religia ortodoxa seamănă mai mult cu ce a promovat Iisus. De exemplu catolicii au purgatoriu, dar Iisus nu a zis niciodată de asa ceva.

Acum 10 Zile
Daniel Eduard
Daniel Eduard

Vreau sa văd ce o spui despre Islam

Acum 10 Zile
rolex
rolex

Dacă ai putea seta volumul mai tare ar fi grozav

Acum 10 Zile
Ovidiu Bostan
Ovidiu Bostan

2:11 Ancora, simbolizează nădejdea. De fapt cele trei virtuți creștine sunt credința, nădejdea și dragostea iar simbolul pentru fiecare sunt crucea (credința), ancora (nădejdea) și inima (dragostea). Peștele, un alt simbol creștin, nu vine de la faptul că Iisus a dat pește de mâncare. În limba greacă pește se zice "ihtis" ( ΙΧΘΥΣ) Iar fiecare dintre literele acestui cuvânt e de fapt inițiala unui cuvânt din propoziția Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul (Ιησούς Χριστός Θεός Υιούς Σοτηρ), deci era o mărturisire de credință.

Acum 10 Zile
Ilove Downhill
Ilove Downhill

Sunt ortodox dar merg la biserica penticostala 😊

Acum 10 Zile
Tiberiu-Alexandru Bîldea
Tiberiu-Alexandru Bîldea

Big LIKE . Tot respectul pentru ceea ce faci , esti foate tare !

Acum 10 Zile
mryunak
mryunak

Totul fain, unicul lucru nu înțeleg - de ce mulți recomandă să începi cu noul testament, ci nu de la început? Pe când noul testament foarte des are referințe la vechiul testament, și nu prea ai cum să-l înțelegi în integritate fără să știi background. Într-adevăr între Leviticul și Deutoronom sunt chestii boring precum listele, dar în rest îs istorii și legi. Nimic greu dacă citești cap-coadă.

Acum 10 Zile
Liviu Leahu
Liviu Leahu

Eu cred ca pământul e un fel de închisoare pt rasa noastră, care e o rasa umanoida foarte agresiva. Religia a fost un lucru și bun dar și rău. Citând un filozof" religia e singurul lucru care tine omul sărac sa nu îl omoare pe cel bogat". Faceți lucruri bune fără sa va fie frica ca cineva se uite la voi și va pedepsește dacă nu faceți. Mulțumesc și scuze pt ca am transformat comentariul într-o epistolă.

Acum 10 Zile
VLAD
VLAD

Povestește si de Martorii lui Iehova

Acum 10 Zile
Radoi Valentin
Radoi Valentin

Fa un video și despre ateist.

Acum 10 Zile
edoardo
edoardo

Dumnezeu va iubeste 😘

Acum 10 Zile
N42
N42

Fa un video si despte anticrestinism gen satanism.

Acum 10 Zile
Moldovan Catalin
Moldovan Catalin

Ai zis reînviat , nu exista asa ceva , doar înviat simplu.

Acum 10 Zile
Adiyo88
Adiyo88

Alex am citit noul testament , poate sunt eu nebun dar iisus era si bigot si instiga si la violenta ,sau am citit eu gresit faza cu femeia canaaneanca si chestia cu " nu am venit sa aduc pacea ci sabia"

Acum 10 Zile
Nobody Anonymous
Nobody Anonymous

Respest!! De apreciat!!

Acum 10 Zile
Nicu Sava
Nicu Sava

Noi, ca umanitate, degeaba evoluăm în tehnologie, medicină etc, dacă religia încă mai există. Acest fapt ne ține în continuare cu câteva sute de ani în urmă ! Părerea mea este că, religia a fost este și va fi, cea mai mare minciună, sau invenție, depinde din ce punct privești....din lume ! Fără supărare, dar am dat dislike deoarece acest subiect nu ne ajută cu nimic. Că citești din Ion Creangă, sau că citești din Biblie, e tot un drac...tot povești sunt !

Acum 10 Zile
Teo
Teo

De ce va deranjează credinta crestina practicată a unora dintre noi? Statistic vorbind creștinii adevărați sunt mult mai fariciti, împliniți, au relații familiale mai bune etc.

Acum 7 Zile
Morariu Raul
Morariu Raul

Eu fac parte din penticostala cine mai este comn ?

Acum 10 Zile
Florin
Florin

Eu nu voi înțelege niciodată dacă sa pornit de la Adam și Eva de ce sunt atâtea religii?? De ce sunt atâtea limbi și dialecte vorbite.?

Acum 10 Zile
Cool-Canal
Cool-Canal

daca ai judeca cu capu' tau si nu te-ai lua dupa toti smecherii care vor sa faca bani de pe fraieri, ti-ai da seama ca alea sunt doar povesti...tu chiar crezi ca pe arca lui Noe, a ajuns o pereche de pinguini de la Polul Sud, ca sa se apere de potop, cand nici macar nu exista telefon pe vremea aia, ca sa-i anunte cineva?? :))))))))))))

Acum 10 Zile
Ratarciuc Alexandru
Ratarciuc Alexandru

Ce Vibe bun poate avea omul asta. Respect 👌

Acum 10 Zile
Băiatu' cu bicicleta
Băiatu' cu bicicleta

Sunt adventist, o religie relativ noua

Acum 10 Zile
Razvan Caraman
Razvan Caraman

da de ce stai cu măul ăla in mână ? Faci reclamăla Apple ? De când cu virusul care a afectat compania Apple , pac , spre bucuria ta , te-ai apucat să faci reclamă !

Acum 10 Zile
turbix
turbix

Salut, ai facut o greseala, l-ai confundat pe obi-wan cu isus

Acum 10 Zile
Cool-Canal
Cool-Canal

daca ai tu o poza cu Isus, trimite-io ca s-o puna data viitoare...

Acum 10 Zile
Danny GG
Danny GG

eu nu fac parte din nici una

Acum 10 Zile
Tistea Alexandru
Tistea Alexandru

extrem de tare!!! Multa bafta, dar ai grija sa nu se simta nimeni jignit! :)))

Acum 10 Zile
LaPachet
LaPachet

Sunt student la teologie.

Acum 10 Zile
Cool-Canal
Cool-Canal

alt parazit pe care-l vom tine-n carca...

Acum 10 Zile
mirandu !
mirandu !

Poti face video despre islam data viitoare?

Acum 10 Zile
Nogore
Nogore

Sfântul Batman❤️

Acum 10 Zile
Maduțs Haarp
Maduțs Haarp

ai putea face un video despre atei? si despre ce pateau acum cateva sute de ani daca lumea afla ca sunt necredinciosi

Acum 10 Zile

următor

NELI - Atenţie! [ Official Video ]

4:39

NELI - Atenţie! [ Official Video ]

THOTH: The Hip Or The Hop

Vizionare 1

SHIFT - Atentie | Piesa Oficiala

3:19

20 Idei Grozave De Facut Bani

18:34

20 Idei Grozave De Facut Bani

Atentie, Cad Mere!

Vizionare 65

Atentie (feat. Oscar)

4:37

Atentie (feat. Oscar)

TocsicRecords

Vizionare 19

Planul NASA De Populare VENUS Curand

13:52

Planul NASA De Populare VENUS Curand

Atentie, Cad Mere!

Vizionare 9

Viata Misterioasa A Lui Keanu Reeves

20:05

Viata Misterioasa A Lui Keanu Reeves

Atentie, Cad Mere!

Vizionare 33

Liviu Guta si Susanu - Atentie , Ospatarii HIT k-play

4:06

Grasu XXL x Guess Who - Pentru un Gram de Atentie

3:31

Satra B.E.N.Z. - Atentie feat.OSCAR (Audio)

4:37

Satra B.E.N.Z. - Atentie feat.OSCAR (Audio)

Home Studio Records

Vizionare 382

Grasu XXL x Guess Who - Pentru un Gram de Atentie

3:31

NELI - Atenţie! (NO INTRO)

3:22

NELI - Atenţie! (NO INTRO)

Darius BwDy

Vizionare 8

Travka - Atentie Atentie

3:29

Travka - Atentie Atentie

TRAVKA MUSIC

Vizionare 19

razi de mori atentie la sarpe

3:46

razi de mori atentie la sarpe

Zburlia Gabriel

Vizionare 124

ATENTIE LA LACTATE!

27:30

ATENTIE LA LACTATE!

Arhiva

Vizionare 85